Restaurantul GeAS din Caransebeş a găzduit, recent, Balul filantropic „Tradiţie şi solidaritate în Banatul Montan”, acţiune al cărei scop a fost promovarea muzicii populare bănăţene autentice – prilejuită de împlinirea a 40 de ani de activitate a solistului Petrică Moise –, precum şi obţinerea de fonduri pentru sprijinirea elevilor eminenţi. Un moment deosebit l-a constituit licitaţia organizată pentru vânzarea unor tablouri semnate de Eleonora Bunea şi a unor antichităţi. De cel mai mare succes s-a bucurat însă eşarfa tricoloră purtată de primarul municipiului, Marcel Vela, pentru achiziţionarea căreia s-au plătit 10.000 de lei. (C. Senco)
Club Rotary Caransebeş, Primăria municipiului şi Casa de Cultură „George Suru” au organizat vineri, 16 decembrie, Balul filantropic „Tradiţie şi solidaritate în Banatul Montan”. Acţiunea a avut drept scop promovarea muzicii populare bănăţene autentice şi a fost prilejuită de împlinirea a 40 de ani de activitate a solistului Petrică Moise, dar a urmărit şi obţinerea de fonduri pentru susţinerea elevilor eminenţi. Câteva sute de persoane au răspuns invitaţiei organizatorilor şi au avut şansa de a asista la un regal de muzică populară susţinut de Orchestra „Virtuozii Banatului” şi soliştii Petrică Moise, Ramona şi Petrică Viţa, Traian Jurchela şi Petrică Irimică Miulescu. În cadrul manifestării au fost premiaţi, cu câte 500 de lei, zece liceeni olimpici la diferite discipline şcolare.
Un moment deosebit l-a constituit licitaţia organizată pentru vânzarea unor tablouri semnate de Eleonora Bunea şi a unor antichităţi. Acestora li s-au alăturat alte tablouri, chimirul interpretului Petrică Moise, dar şi eşarfa tricoloră purtată de primarul Marcel Vela. De altfel, aceasta din urmă s-a bucurat de cel mai mare succes, pentru achiziţionarea ei plătindu-se suma de 10.000 de lei. Banii colectaţi vor fi folosiţi în scopuri caritabile. Mai exact, la asigurarea tuturor cheltuielilor necesare susţinerii unui tânăr studios, dar care provine dintr-o familie care se confruntă cu probleme materiale, pe durata studiilor superioare ale unei facultăţi de stat. Potrivit Marianei Maftei, preşedinta Clubului Rotary Caransebeş, Banatul Montan a dat lumii sute de oameni inteligenţi. „Şcoala bănăţeană produce oameni competenţi şi bine pregătiţi, campioni la olimpiadele şcolare naţionale sau genii artistice. Cu toate acestea, în fiecare an, zeci de tineri supradotaţi pleacă din Banat pentru a studia în afara graniţelor ţării, de unde apoi nu se mai întorc decât în vizită. Noi ne-am propus să facem un efort şi să le arătăm de ce merită să rămână în România, alături de noi, cei care-i dorim acasă”, a spus Mariana Maftei.
De asemenea, a mai fost organizată o tombolă, la care au fost câştigate diferite obiecte, cel mai costisitor dintre ele fiind un televizor plasmă, câştigat, în urma tragerii la sorţi, de un tânăr avocat caransebeşean.
Carmen SENCO
Foto: Doru BĂLĂŞOIU