Şi mai ieftin, şi legal, cu Transal!


În ultima perioadă, la Caransebeș au apărut tot mai multe cazuri ale unor cetățeni din municipiu sau localitățile din jur care-și renovează locuințele, iar deșeurile rezultate sunt aruncate la voia întâmplării, pe domeniul public.

Conform unui raport al Poliţiei Locale a municipiului, în data de 1 aprilie, a fost surprins un cetățean din Cornereva, care a aruncat resturi de țiglă spartă pe malul Sebeșului, și care a primit o amendă de 500 de lei. În 4 aprilie, un caransebeșean a fost surprins când arunca moloz pe terenul viran de lângă societatea Caromet, fiind sancționat tot cu 500 de lei amendă. În ambele cazuri, cei care au aruncat molozul au fost obligați să-l încarce în mașini și să-l transporte în locul special amenajat. În 5 aprilie, o femeie din Teregova, care locuiește în Caransebeș, a fost amendată cu 500 de lei, fiind surprinsă în timp ce arunca în zona Târgului de vite moloz rezultat din renovarea apartamentului.

Întrebat cum se poate proceda legal în cazul în care, în urma lucrărilor efectuate la case sau apartamente de către cetăţeni, rezultă moloz și alte materiale, directorul SC Transal Urbis SRL, Ovidiu Chimigeriu, ne-a declarat: „Oamenii au două soluții. Fie transportă singuri, dacă au mașină, aceste deșeuri – doar moloz sau alte materiale de construcție – la deponeul provizoriu din spatele societăţii Caromet, fie solicită operatorului de salubritate, respectiv nouă, închirierea unei bene și de acolo ne ocupăm noi. Închirierea unui astfel de utilaj costă 300 de lei cu tot cu TVA, fiindcă noi facturăm în funcție de cantitate, iar atâta costă o benă plină. Decât să plătească amenzi de 500 de lei, scapă mai ieftin aşa…”.

Bogdan NAUM