„Sper că vom face faţă provocărilor iernii cu forţe proprii”



A declarat Vasile Megan, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare Caransebeş
În momentul de faţă, angajaţii Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare Caransebeş finalizează o parte a lucrărilor de defrişare şi toaletare a curţii din spatele Spitalului Municipal de Urgenţă, acolo unde se va construi Spitalul Modular, în zonă acţionând cei de la Sectorul Spaţii Verzi.
„De asemenea, avem şi zona de oraş, unde zilele acestea sper să şi finalizăm operaţiunea de plantare a florilor pentru sezonul toamnă-iarnă, plus plantarea de bulbi pentru perioada floricolă care va apărea în primăvara anului viitor. Aşa facem în fiecare an. Tot în oraş, avem activităţi de strângere a acelor muşcate care au fost puse pe stâlpi şi în anumite zone, mă refer la partea centrală a municipiului şi la parcuri, şi dorim să finalizăm, cât mai curând, gazonarea unor suprafeţe de teren din zona Primăriei şi a Băncii Raiffeisen. Continuăm toaletarea pomilor la părţile de circuite electrice din oraş, acolo unde este afectată alimentarea cu energie”, ne-a spus ing. Vasile Megan, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare.
Atât cât mai permite vremea, angajaţii SPIR vor lucra la ridicarea la cote a căminelor de canalizare, în urma anumitor reparaţii, operaţiune pe care conducerea serviciului şi-a asumat să o ducă la îndeplinire. Aproape zilnic – ne-a mai declarat Vasile Megan – se intervine pe canalele pluviale, pe care se fac desfundări şi spălări, pentru a facilita dirijarea şi canalizarea apelor în cazul unor ploi abundente.
„Recent, am început şi demersurile pentru pregătirea utilajelor de deszăpezire. Am finalizat deja contractarea de material antiderapant, e vorba de 150 de tone de sare, care se vor adăuga stocului existent de încă 150 de tone, mai avem şi 5 tone de clorură de calciu şi 100 de tone de nisip. În ceea ce priveşte partea de utilaje, anul trecut am achiziţionat unul multifuncţional, dotat cu lamă şi sărăriţă, şi sper ca din această iarnă să-l folosim din plin, este pregătit. La ora actuală mai avem cinci utilaje dotate cu lamă şi sărăriţă, pentru intervenţie, plus două pluguri care vor fi ataşate la tractoare. Sper că vom face faţă provocărilor iernii cu forţe proprii, nu am contractat niciun fel de serviciu şi nici nu vom încheia niciun contract pentru deszăpezire, ne descurcăm cu forţele noastre”, a mai spus Vasile Megan.
Vorbind despre resursa umană, şeful SPIR a declarat că se lucrează chiar în această perioadă pentru întocmirea unui grafic pentru turele de iarnă, fiind posibil să mai aibă nevoie de unul sau doi şoferi care să poată face faţă pe schimburi, în rest neexistând probleme.
De asemenea, SPIR mai are de finalizat contractul pe care l-a încheiat cu firma Strabag, pentru repararea străzilor din municipiu. „Actualmente se lucrează din plin pe Str. Ardealului, este puţin cam târziu, s-a lucrat la partea de canalizare şi de apă, a trebuit să se facă reparaţii şi stratificări ale zonei respective pentru asigurarea parametrilor optimi şi a garanţiei pe care firma şi-a asumat-o. Am speranţa că şi aceasta se va finaliza până la sfârşitul lunii. Am participat şi noi, cu utilaje şi cu forţă de muncă, pentru anumite pregătiri, având în vedere că a fost implicată şi Hidroconstrucţia, cea care a realizat reţelele de apă şi canalizare, şi sperăm că, odată terminate aceste lucrări, în timpul iernii se va putea circula în condiţii bune”.
De asemenea, a mai spus Vasile Megan, s-a reabilitat toată zona care începe de la intersecţia cu DN 58, care duce la Reşiţa, cu podul şi pasarela de peste râul Timiş, unde s-a lucrat la bordurile înalte de pe marginea carosabilului, în vizorul conducerii SPIR fiind şi podul peste râul Sebeş.
„Vom avea şi echipe care îi vor sprijini pe colegii de la Serviciul de Iluminat Public pentru amenajarea iluminatului de sărbători. Îi vom ajuta cu ce putem, fiindcă cea mai mare parte a lucrărilor ei le vor face”, a adăugat şeful SPIR.
Bogdan NAUM