„Suntem datori, noi, USL-ul, faţă de cele opt milioane de români care au votat!”


Reprezentanţii USL susţin că, având în vedere rezultatele şi scorul obţinut la Referendumul pentru demiterea preşedintelui, Traian Băsescu nu mai are nicio legitimitate şi nu se mai poate întoarce la Cotroceni, indiferent de artificiile procedurale găsite de PDL sau Curtea Constituţională. Conform copreşedintelui USL Caraş-Severin, Marcel Vela, votul dat de români într-un mod clar, liber şi elocvent, este acela care îi impune lui Traian Băsescu să-şi recunoască înfrângerea şi să părăsească definitiv Palatul Cotroceni şi funcţia de preşedinte al României.

„Suntem datori noi, USL-ul, faţă de cele opt milioane de români prezenţi la vot, să guvernăm în continuare în numele lor. Acesta este şi motivul pentru care România are nevoie de noi, USL-ul, de Crin Antonescu, şi sunt convins că în viitor ne vom edifica în privinţa acestui referendum şi a dedesubturilor lui. Drept dovadă, astăzi (31 iulie 2012 – n. red.), un deputat USL de Caraş-Severin a depus o sesizare la Curtea Constituţională, prin care arată Instanţei supreme în stat că în baza de date, în lista de alegători pe care le-au administrat până de curând Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu, există neconcordanţe enorme. Lipsesc tinerii care ar fi trebuit să se regăsească pe listele de vot, dar apar persoane decedate, poate, de 10 ani. De asemenea, se regăsesc cetăţenii care figurează pe listele a două localităţi: cea în care s-au născut şi cea în care îşi au acum reşedinţa, unde s-au stabilit ulterior. Şi în Caraş-Severin şi în Caransebeş, numărul alegătorilor din listele electorale a fost mult mai mare, astfel încât, pe lângă aceştia, mai trebuia să inventăm, să clonăm alţi cetăţeni pentru a ajunge la prezenţa înscrisă în listele electorale. Prezenţa reală în Caransebeş şi Caraş-Severin, având în vedere aceste anomalii de evidenţă a populaţiei, de statistică, de CNP-uri, a fost mult mai mare faţă de cea anunţată oficial. Prezenţa reală a fost de aproape 60 la sută în judeţ şi în muncipiul nostru. Sperăm ca acum, în ceasul al doisprezecelea, Curtea Constituţională să constate aceste deficienţe organizatorice şi să valideze Referendumul. Dacă nu o face, ţine cont de o bază de date ireală, cu un număr de alegători care nu mai există în România, ceea ce înseamnă că invalidarea Referendumului nu este nici pe departe corectă, cinstită şi legală”, a mai adăugat Vela.

Potrivit legii, dreptul de a sesiza nereguli la Curtea Constituţională îl are orice persoană. Oricine, care a sesizat în listele electorale numele unor vecini, rude, cunoştinţe despre care ştie că au decedat, se poate adresa în scris înaltei instanţe judecătoreşti.

Carmen SENCO