Luni, 18 noiembrie, la prima oră a dimineţii, Parcul Teiuş s-a umplut de voluntari de la liceele „Traian Doda”, „C.D. Loga”, precum şi de la Seminarul Teologic, cei peste 50 de elevi participând la o acţiune de protejare a mediului înconjurător. Astfel, începând de luni, zona centrală a Parcului Teiuş este mai bogată şi mai frumoasă cu 30 de platani şi tei, 50 de arbuşti de ienupăr şi 120 de Spiraea şi Forsythia.
Acţiunea face parte din Proiectul transfrontalier „Reabilitarea de parcuri, ca măsură pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din Banat – Parcuri pentru viitor”, derulat de municipalitatea din Caransebeş, în parteneriat cu Centrul pentru voluntariat şi Mişcarea pentru protejarea naturii din Pancevo, Republica Serbia.
Printre cei care au plantat câte un platan în Teiuş s-au numărat şi primarul Marcel Vela, viceprimarul Cornel Galescu şi city-managerul Nicolae Borcean. „Această zi este doar o etapă în proiectele noastre de a readuce Parcul Teiuş, o zonă de agrement istorică şi recunoscută la nivelul întregului Banat, la frumuseţea de altădată. Sperăm ca şi în viitor zona să fie cât mai frumoasă, cât mai plăcută, un adevărat reper şi un spaţiu în care oamenii se recreează şi vin cu plăcere, fie la Orăşelul Copiilor, fie în Parcul de Sculptură, fie la stadionul de fotbal, fie pur şi simplu să admire natura”, a spus primarul Marcel Vela.
Proiectul „Reabilitarea de parcuri, ca măsură pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din Banat – Parcuri pentru viitor” beneficiază de fonduri în valoare totală de 224.154 de euro, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.
Bianca METEŞ