Situat exact în locul potrivit, adică în calea drumeţilor aflaţi în căutare de obiective inedite şi daruri ale naturii care să le bucure ochii, Centrul de Informare Turistică de la Turnu Ruieni şi-a început activitatea anul trecut. Cei doi angajaţi, Ioan Roman, ghid turistic, şi Maria Măran, agent turistic, oferă consiliere celor care se interesează de locurile cele mai interesante aflate în împrejurimi, iar acestea nu sunt deloc puţine, având în vedere că prin localitate trece drumul care duce spre staţiunea Muntele Mic, iar în zonă se mai află Turnul lui Ovidiu, Poiana cu Narcise şi Lacul de acumulare de la Zerveşti, sau parcul din centrul de comună, cu bustul fostului ministru Trandafir Cocârlă, născut pe aceste meleaguri, precum şi un mare număr de pensiuni primitoare.
Ca să facă atmosfera din Centru cât mai primitoare şi atractivă, administraţia locală a amenajat aici un minimuzeu cu obiecte vechi, aduse de angajaţii Primăriei şi de câţiva localnici. „Avem aici un costum popular bărbătesc vechi de la 1900, donat de familia Măran, din Borlova, nr. 130, o vârtelniţă folosită la confecţionarea pricoviţelor şi costumelor populare, un caier cu furcă, piepteni pentru lână, sucală, suveică pentru războiul de ţesut, ulcioare, un lămpaş şi o tipsie”, a spus Ioan Roman.
Pe o masă, alături de pliantele de promovare a zonei, se află o frumoasă ploscă, ornată cu motive populare. „Conform tradiţiei care există la noi, la gugulani, orice turist care ne calcă pragul pentru prima oară este omenit cu răchie. E şi un bun energizant, mai ales acum, în prag de iarnă”, ne-a spus şi primarul Mihai Maralescu.
„Cine doreşte să ne contacteze, o poate face la numărul de telefon 0371/191104, pe e-mailul infocit.45turnuruieni@g.mail.com, iar pe internet ne poate găsi la adresa http://CIT-turnuruieni.ro”, a adăugat și Maria Măran.
Mădălina DOMAN