Turneul Braşov Junior Cup 2011 – Ediţia a III-a
În perioada 9-14 august, la Braşov s-a desfăşurat un puternic turneu internaţional de fotbal, destinat juniorilor. Caransebeşul a fost reprezentat de grupa de juniori 1996-1997, Juniori C, cea care a participat anul acesta şi la Turneul zonal de la Oradea. Tinerii caransebeşeni au fost repartizaţi în Grupa E, alături de nume grele din România, precum Academia ,,Gheorghe Hagi”, Sportul Studenţesc – campioana en-titre de anul acesta la Juniori C, şi Saldus Sport din Letonia. Marius Dulca a plecat la această competiţie cu următorul lot de jucători: Andrei Aurariu, Marian Prisecean, David Bădoiu, Ionuţ Bădoiu, Cătălin Roată, Cosmin Costescu, Nicu Imbre, Denis Ţâru, George Matica, Nicu Răduţi, George Simescu, Laurenţiu Rotea, Cosmin Ţuţul, Cristian Vlaicu, Marius Frenţ şi Samuel Peia.
Stadion Aripile
FC Caransebeş – Academia ,,Gheorghe Hagi”: 0-1 (0-1)
CS Scorilo-Autocatania Caransebeş: Aurariu, Imbre, Ţâru, Matica, Costescu, Răduţi, Rotea, Simescu (cpt.), Vlaicu, Frenţ, Ţuţul (Peia).
Datorită precipitaţiilor abundente din zona Braşovului, meciul cu Saldus Sport s-a amânat pentru ziua următoare, astfel că primul meci jucat de micuţii caransebeşeni a fost cu Academia ,,Gheorghe Hagi”. A fost o partidă extrem de tensionată, cu foarte multe decizii eronate ale brigăzii din Italia, care a încurcat jocul celor două echipe, favorizându-i în multe momente pe constănţeni. Adversarii caransebeşenilor au început meciul mai bine, încercând să pună stăpânire pe joc, însă fără a pune în pericol poarta lui Aurariu. După o ocazie favorabilă a lui Ţuţul, care a reluat cu teamă spre poartă, ,,academicienii” au reuşit să înscrie unicul gol al partidei după o fază fixă, precedată de câteva decizii contradictorii ale brigăzii italiene, autorul golului reuşind să înscrie cu capul, de la trei metri, dintre trei jucători gugulani. Echilibrul a fost constant pe toată desfăşurarea meciului, oportunităţi de a marca fiind de ambele părţi. La o fază controversată, arbitrul a acordat cartonaşul roşu jucătorului Rotea, pentru proteste repetate, comunicarea dintre cei trei arbitri lăsând foarte mult de dorit. După acest eveniment , antrenorul caransebeşean a introdus un al treilea atacant, jocul fiind pe muchie de cuţit până la sfârşit. În unele momente, constănţenii au replicat pe contraatac, Costescu scoţând o dată de pe linia porţii, iar Aurariu a intervenit în poziţie de ,,unu la unu” cu un adversar. Gugulanii au presat constant, astfel, la o fază, Simescu a trimis, din lovitură liberă de la 30 de metri, milimetric peste transversală, după câteva minute Ţuţul, aflat la marginea careului, şutând în blocaj, deşi avea posibilitatea de a-i pasa lui Vlaicu, aflat în poziţie mai bună. Au fost şi câteva cornere foarte periculoase, dar, din păcate pentru băieţii antrenaţi de Marius Dulca, până la final scorul a rămas nemodificat.
,,A fost un meci foarte bun al copiilor mei, nu am fost cu nimic mai prejos decât adversarii noştri, doar rezultatul nefiindu-ne favorabil. Maniera brigăzii a fost cel puţin curioasă, debusolând copiii, iar infatuarea celor de la Constanţa mi-a lăsat un gust amar”.
Stadion Harman
Sportul Studenţesc – FC Caransebeş: 1-0 ( 1-0 )
CS Scorilo-Autocatania Caransebeş a început meciul în următoarea formulă: Aurariu, Imbre, Ţâru, Matica, Costescu, Răduţi, Rotea, Simescu (cpt.), Frenţ, Vlaicu, Ţuţul; au mai jucat Peia, Roată şi I. Bădoiu.
Meciul a început cu deschiderea scorului în chiar minutul 1, la o pătrundere a lui Fărâmă, care a centrat de pe partea stângă a atacului ,,studenţesc”, iar Matica, încercând să îndepărteze pericolul, a deviat mingea în propria poartă. Trebuie menţionat că partida s-a desfăşurat pe un teren foarte greu, condiţiile de joc fiind precare, zona mediană devenind impracticabilă datorită ploilor. Sportul Studenţesc a început foarte bine meciul, încercând să îşi impună stilul de joc încă din start, experienţa şi valoarea jucătorilor fiind vizibilă datorită şi timidităţii caransebeşenilor. Replica acestora a fost simţită abia în repriza secundă, când gugulanii au împins încet-încet jocul spre poarta bucureştenilor, creându-şi ocazii bune de a marca, prin Simescu, din loviturile libere şi cornerele executate, şi prin N. Răduţi, care a scăpat pe partea dreaptă, a ajuns în careul mic, însă a centrat imprecis şi Rotea nu a găsit buturile adverse. S-a terminat 1-0 pentru studenţi, însă Marius Dulca s-a arătat mulţumit de evoluţia copiilor, declarându-ne, la finalul partidei: ,,A fost o partidă foarte grea, solicitantă, cu un nivel bun de joc, cu o atitudine corectă a elevilor mei, pentru care ţin să îi felicit. Adversarul de azi a fost unul de top, colegul meu Virgil Andronache rămânând plăcut surprins de aceşti copii şi de replica pe care le-am dat-o”.
Stadion Ghimbav 2000
Saldus Sport (Letonia) – FC Caransebeş: 0-4 (0-2)
CS Scorilo-Autocatania Caransebeş: Prisecean, Imbre, Roată, Matica, Costescu, Simescu, Rotea (cpt.), Răduţi, Frenţ, Ţuţul, Vlaicu; au mai jucat I. Bădoiu, D. Bădoiu, Peia.
Valoarea echipei letone nu a pus probleme tinerei echipe caransebeşene, care a dominat autoritar partida de la un capăt la altul, doar lipsa de concentrare şi oboseala acumulată în primele două jocuri făcând ca pe alocuri meciul să fie destul de şters sau presărat cu faze tratate superficial. A marcat Vlaicu, după o acţiune personală, înscriind pe lângă portarul leton. Golul doi a aparţinut lui Simescu, care a înscris din careu, cu un şut fără speranţe pentru portarul advers. În repriza a doua au marcat Peia, cu capul, în urma unui corner executat de Simescu, şi Imbre, de la 2 metri de poartă, dintr-o centare. Scorul a fost unul mic faţă de ocaziile create. Petru Bona, antrenorul portarilor: ,,A fost un meci la discreţia noastră, îmbucurător fiind faptul că cei care au intrat de pe bancă au reuşit să facă un joc bun. Mergem înainte, mai avem de jucat la acest turneu”.
Stadion Harman
Banatul Timişoara – FC Caransebeş: 1-1 (1-0), 7-8 după loviturile de pedeapsă
FC Caransebeş: Aurariu, Imbre, Ţâru, Matica, Roată, Răduţi, I. Bădoiu, Rotea, Simescu (cpt.), Vlaicu, Peia; au mai intrat Prisăcean, Ţuţul, Frenţ şi Costescu.
Banatul Timişoara şi echipa gugulană s-au întâlnit în ultima vreme în dese rânduri, caransebeşenii câştigând de fiecare dată, rezultând astfel un meci în care cei doi antrenori se cunoşteau destul de bine, realizările individuale urmând să facă diferenţa. Timişorenii au părut mai proaspeţi şi au început meciul în forţă, marcând la mijlocul primei reprize prin Ţugui, cu un şut din marginea careului de 16 metri, portarul Aurariu doar atingând mingea care a intrat în plasă. Uşor-uşor, gugulanii au revenit din nou în joc, încercând să aducă cât mai repede mingea spre finalizare, însă Vlaicu a şutat dezamăgitor din poziţie favorabilă, Rotea a tras prea slab pentru a înscrie, iar Simescu nu a profitat de fazele fixe de care a beneficiat. În ultimele minute, însă, o centrare lungă în careu, a lui Matica, a fost deviată în transversală, cu capul, de Ţuţul, mingea ajungând la Peia, care, cu un efort considerabil, a înscris cu capul, trimiţând meciul la loviturile de pedeapsă. În poartă a intrat Prisecean, care a apărat al şaptelea penalty al timişorenilor, lucru care, coroborat cu golurile înscrise de Rotea, Ţuţul, Simescu, Imbre, Matica, Răduţi, I. Bădoiu,a făcut ca jucătorii caransebeşeni să câştige din nou la limita loteriei.
Sorţii au făcut ca şi ultimul meci al gugulanilor, desfăşurat în ultima zi a competiţiei, să fie tot în compania unor bănăţeni, respectiv LPS Timiş, partida încheindu-se cu scorul de 1-0 (1-0) în favoarea micilor caransebeşeni.
Marius Dulca, antrenor: ,,Acest turneu a fost ceva deosebit pentru toată lumea, fiind o premieră faptul că municipiul Caransebeş a fost reprezentat la o asemenea competiţie de anvergură. Totul a fost posibil cu sprijinul Primăriei Caransebeş, în frunte cu primarul Marcel Vela, şi cu ajutorul Consiliului Local Caransebeş, care a susţinut financiar participarea la acest turneu. Din punct de vedere sportiv, jucătorii mei au avut şansa de a evolua într-o grupă selectă, cu Sportul Studenţesc, campioana României în 2011 la Juniori C, cu Academia ,,Gheorghe Hagi” un nume foarte mare la grupele de copii şi juniori, precum şi cu cei de la Saldus Sport, un orăşel de nivelul municipiului nostru, din Letonia. Rezultatele înregistrate, 0-1 cu Academia ,,Gheorghe Hagi” şi 0-1 cu Sportul Studenţesc, în condiţiile în care cele două echipe au jucat finala competiţiei în ultima zi, deşi sunt negative, îmi certifică totuşi părerea că am reuşit un turneu foarte bun. Avem un fond bun de copii în municipiu, însă, cu părere de rău trebuie să spun, că, pentru ca un copil să acceadă la marea performanţă, trebuie să facă pasul încă de pe acum, la un club unde i se pot oferi toate condiţiile pentru dezvoltare şi progres. Îmi felicit copiii şi pe această cale pentru eforturile pe care le-au făcut, pentru dăruirea arătată, şi sunt convins că, în scurt timp, unii dintre ei vor face pasul normal, firesc, pe calea performanţei. Le mulţumesc părinţilor care ne-au susţinut acolo, celor care ne-au susţinut de acasă, precum şi domnului Gheorghe Simescu, care face lucruri extraordinare pentru aceşti copii”.
Programul turului Ligii a III–a, Seria a V-a, ediţia 2011-2012
Etapa I, 19 august
Flacăra Făget – Millenium Giarmata
Unirea Valea lui Mihai – Atletic Club V. Goldis Arad
Naţional Sebiş – Mama Mia Becicherecul Mic
Vladimirescu 2003 – Bihorul Beiuş
Gloria CTP Arad – FC Timişoara SA II
Etapa a II-a, 26 august
V. Goldiş Arad – Flacăra Făget
Becicherecul Mic – Valea lui Mihai
FC Caransebeş – Naţional Sebiş
FC Timişoara SA II – FC Hunedoara
Millenium Giarmata – Gloria CTP Arad
Etapa a III-a, 2 septembrie
V. Goldiş Arad – Millenium Giarmata
Flacăra Făget – Becicherecul Mic
Valea lui Mihai – FC Caransebeş
Naţional Sebiş – Şcolar Reşiţa
Vladimirescu 2003 – FC Timişoara SA II
FC Hunedoara – Gloria CTP Arad
Etapa a IV-a, 9 septembrie
Becicherecul Mic – V. Goldiş Arad
Şcolar Reşiţa – Valea lui Mihai
Bihorul Beiuş – Naţional Sebiş
FC Timişoara SA II – CFR Simeria
Gloria CTP Arad – Vladimirescu 2003
Millenium Giarmata – FC Hunedoara
Etapa a V-a, 16 septembrie
Becicherecul Mic – Millenium Giarmata
V. Goldiş Arad – FC Caransebeş
Valea lui Mihai – Bihorul Beiuş
Gloria Reşiţa – FC Timişoara SA II
Vladimirescu 2003 – FC Hunedoara
Etapa a VI-a, 23 septembrie
FC Caransebeş – Becicherecul Mic
Şcolar Reşiţa – V. Goldiş Arad
FC Timişoara SA II – Naţional Sebiş
Gloria CTP Arad – Gloria Reşiţa
Millenium Giarmata – Vladimirescu 2003
Etapa a VII-a, 30 septembrie
FC Caransebeş – Millenium Giarmata
Becicherecul Mic – Şcolar Reşiţa
V. Goldiş Arad – Bihorul Beiuş
Valea lui Mihai – FC Timişoara SA II
Naţional Sebiş – Gloria CTP Arad
CFR Simeria – Vladimirescu 2003
Etapa a VIII-a, 7 octombrie
Bihorul Beiuş – Becicherecul Mic
FC Timişoara SA II – Flacăra Făget
Gloria CTP Arad – Valea lui Mihai
Vladimirescu 2003 – Gloria Reşiţa
Millenium Giarmata – CFR Simeria
Etapa a IX-a, 14 octombrie
Millenium Giarmata – Şcolar Reşiţa
V. Goldiş Arad – FC Timişoara SA II
Flacăra Făget – Gloria CTP Arad
Valea lui Mihai – FC Hunedoara
Naţional Sebiş – Vladimirescu 2003
Etapa a X-a, 21 octombrie
FC Timişoara SA II – Becicherecul Mic
Gloria CTP Arad – V. Goldiş Arad
Vladimirescu 2003 – Valea lui Mihai
Gloria Reşiţa – Millenium Giarmata
Etapa a XI-a, 28 octombrie
Millenium Giarmata – Bihorul Beiuş
FC Caransebeş – FC Timişoara SA II
Becicherecul Mic – Gloria CTP Arad
Flacăra Făget – Vladimirescu 2003
Naţional Sebiş – Gloria Reşiţa
Etapa a XII-a, 4 noiembrie
FC Timişoara SA II – Şcolar Reşiţa
Gloria CTP Arad – FC Caransebeş
FC Hunedoara – Becicherecul Mic
Vladimirescu 2003 – V. Goldiş Arad
Gloria Reşiţa – Valea lui Mihai
Naţional Sebiş – Millenium Giarmata
Etapa a XIII-a, 11 noiembrie
Millenium Giarmata – ACS Recaş
Bihorul Beiuş – FC Timişoara SA II
Şcolar Reşiţa – Gloria CTP Arad
Becicherecul Mic – Vladimirescu 2003
Valea lui Mihai – Naţional Sebiş
Etapa a XIV-a, 18 noiembrie
FC Timişoara SA II – ACS Recaş
Gloria CTP Arad – Bihorul Beiuş
Vladimirescu 2003 – FC Caransebeş
CFR Simeria – Becicherecul Mic
Gloria Reşiţa – V. Goldiş Arad
Naţional Sebiş – Flacăra Făget
Valea lui Mihai – Millenium Giarmata
Etapa a XV-a, 25 noiembrie
Millenium Giarmata – FC Timişoara SA II
Şcolar Reşiţa – Vladimirescu 2003
Becicherecul Mic – Gloria Reşiţa
V. Goldiş Arad – Naţional Sebiş
Flacăra Făget – Valea lui Mihai
Sorin ROGOZ