În această perioadă, va avea loc o operaţiune amplă de distribuire a Cardurilor de sănătate, a anunţat Mariana Petcu, şefa Oficiului Judeţean de Poştă Caraş-Severin, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfăşurat la mijlocul săptămânii trecute, la Palatul Administrativ din Reşiţa.
„În situaţia în care, după minimum două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe baza avizului de transmitere, factorul poştal nu a putut preda cardul asiguratului, acesta va fi dus la Casa de asigurări teritoriale în evidenţa căreia se află asiguratul. Avizul pe care operatorul poştal îl lasă la domiciliul asiguratului în cazul în care acesta nu va fi găsit la locuinţă va conţine numărul de telefon al factorului poştal, astfel încât asiguratul să îl poată contacta pentru a stabili intervalul orar în care poştaşul poate reveni în zilele următoare, pentru a-i preda cardul“, a spus Mariana Petcu.
Dacă în interval de 20 de zile cardul nu va putea fi predat, asiguratul poate să-l ridice personal, de la Casa de asigurări în a cărei evidenţă se află, după un termen de zece zile lucrătoare, pe care Compania Naţională Poşta Română îl are la dispoziţie pentru a preda cardul Casei de asigurări.
Cardul Naţional de Sănătate primit acasă de asigurat este inactiv. Asiguratul îl va prezenta apoi pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale. PIN-ul va fi introdus şi confirmat personal de către pacient. Personalizarea PIN-ului este obligatorie, iar cardul va face dovada calităţii de asigurat şi va confirma prezenţa acestuia la furnizorul de servicii medicale. (S. Berger)