„Trăiţi prost pentru că nu ştiţi să trăiţi bine!”


Mihail Rădulescu, către caransebeşeni:

Trăiţi prost pentru că nu ştiţi să trăiţi bine!”

 Faptul că locuitorii Caransebeşului nu reacţionează la protestele declanşate în municipiu, în urmă cu aproape trei săptămâni, îi nemulţumeşte pe revoluţionari. Aceştia au prelungit autorizaţia pentru organizarea de manifestaţii cu încă o lună, respectiv până în 27 februarie. Referitor la această atitudine, preşedintele de onoare al A.L.R. Caransebeş, Mihail Rădulescu, a delcarat că locuitorilor municipiului le e teamă de bine. (C. Senco)

 Revoluţionarii din Caransebeş sunt nemulţumiţi de reacţia concitadinilor lor la protestul iniţiat în urmă cu aproape trei săptămâni. Revoluţionarii cred că cei care nu li si alătură în acţiunile dezvoltate deja la nivel naţional se tem, se ruşinează. Zaharia Drăghiţă, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor în Revoluţia din `89 de la Caransebeş, a făcut apel către populaţie să se alăture protestatarilor. „Cred că le este frică să-şi strige nemulţumirile. Altfel nu înţeleg de ce nu ni se alătură. De când manifestăm, noi nu ne-am cerut aici drepturile care ni se cuvin, ci pe cele ale tututror românilor. Gândiţi-vă la copiii şi nepoţii voştri!…”, a mai adăugat Drăghiţă.

La rândul lui, Mihail Rădulescu, preşedinte de onoare al Asociaţiei, susţine că, pentru ca vocea poporului să se facă auzită, e nevoie ca numărul manifestanţilor să fie cât mai mare. „N-am ieşit pe stradă pentru drepturile noastre, pentru că, mă repet, sunt unul din răsfăţaţii vieţii! Şi înainte de ‘89 am fost la fel, şi pot privi pe fiecare caransebeşean în ochi”, a spus Mihail Rădulescu, care a mai adăugat: „Trăiţi prost pentru că nu ştiţi să trăiţi bine! Vă este teamă de bine… Atunci, trăiţi în mizerie!”, a mai adăugat Rădulescu.

Revoluţionarii au avut, iniţial, aprobare pentru organizarea de manifestaţii timp de 10 zile. Ulterior, perioada a fost prelungită încă o lună. „Până în 26 ianuarie am avut autorizaţie, iar apoi am prelungit-o până în 27 februarie 2012. Deci, noi o să ieşim în stradă, zilnic, doi, trei, câţi suntem, poate sensibilizăm şi pe alţii şi vin lângă noi!”, a mai spus Drăghiţă. El este convins că numai împreună românii îşi vor câştiga libertatea.

Într-un fel, însă, nemulţumirea revoluţionarilor nu-şi găseşte corespondent în realitate. Dacă, la Caransebeş, acum protestează zilnic 10-15 persoane, se respectă procentul manifestanţilor la nivel naţional. Mai exact, dacă în Bucureşti, la o populaţie de 3-4 milioane de locuitori, ies în stradă o mie, două, de oameni, atunci, la o populaţie de aproximativ 25.000 de locuitori, 10 persoane sunt mai mult decât suficiente. La toate astea se mai adaugă şi faptul că municipiul de pe Timiş şi Sebeş se află printre cele mai mult de 60 de oraşe din ţară care protestează.

Carmen SENCO